به گزارش روابط عمومی، دکترهادی امیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در آئین افتتاح هفته پژوهش اظهار کرد: دانشگاه اصفهان در سال های اخیر به منظور همکاری در اجرای سیاست های توسعه گردشگری کشور، اقدام به راه اندازی رشته گردشگری در دانشکده علوم جغرافیا و برنامه ریزی نموده است.
وی یادآور شد: سیاست مدیریت دانشگاه اصفهان برای رشته گردشگری تعامل با بخش خصوصی و فعالان این عرصه است و گروه گردشگری دانشگاه آمادگی دارد تا در تعامل با فعالان صنعت گردشگری، سرفصل ها و برنامههای آموزشی خود را تغییر دهد یا به روزرسانی و دورههای کوتاه و بلندمدت برای فعالان این صنعت برگزار کند.
وی تصریح کرذ: دانشگاه اصفهان آمادگی استفاده از تجربیات بخش خصوصی و بهرهمندی از تدریس و انتقال تجربیات فعالان موفق این حوزه را دارد تا فعالیت های علمی و پژوهشی در این حوزه به حل مشکلات جاری این صنعت بیانجامد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: به منظور ارتباط مستحکمتر با حاکمیت و انتقال دغدغهها و انتظارات مردم به دولت اقدام به راه اندازی اندیشکده حکمرانی در دانشگاه اصفهان کردهایم و میز گردشگری نیز در این اندیشکده ایجاد شده است.
دکتر امیری خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان در راستای گسترش تعاملات بین المللی میزهای مشترک علمی با کشورهای مالزی و روسیه ایجاد کرده و بدنبال تعامل در عرصه های علمی به ویژه گردشگری با سایر کشورهاست.
وی اضافه کرد: دانشگاه اصفهان برای پاسخ به چالش های کشور و استان به موضوعات پژوهشی که بتوانند گرهای از مشکلات جامعه بگشاید، کمک هزینه پژوهشی با عنوان «گرنت فیروزه ای» اعطا می کند که بدلیل اهمیت گردشگری به اساتید و دانشجویانی که بر موضوعات گردشگری متمرکز هستند نیز این کمک هزینه تعلق میگیرد.
دکتر هادی امیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در مراسم افتتاحیه هفته پژوهش دانشگاه اصفهان با محوریت گردشگری تصریح کرد: شبکه سازی بین فعالین گردشگری یکی از اقدامات مهم در هفته پژوهش 1403 است.
دستیار ویژه گردشگری و امور بینالملل استاندار اصفهان نیز در این نشست گفت: هرچند گردشگری استان تاکنون به جایگاه در خور این دیار هنرپرور نرسیده است اما به کمک فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی میتواند بعنوان «قدرت نرم»، حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
دکترمسعود نیکآیین افزود: صنعت گردشگری پیچیدگیهای خاص خود را دارد و نباید افرادی که تخصص و تحصیلاتی در این حوزه ندارند به آن ورود کنند.
وی ادامه داد: عموم افراد، گردشگری را تنها از منظر مثبت آن مینگرند اما این صنعت میتواند در معرض آسیبهای مختلفی قرار بگیرد که برای جلوگیری از آن باید به جنبههای حقوقی آن نیز توجه اساسی داشت.
دستیار ویژه گردشگری و امور بینالمللی استاندار اصفهان تصریح کرد: مباحث حقوقی فراوانی در حوزه گردشگری وجود دارد که فعالان این عرصه برای خدمت رسانی بهتر باید از آن مطلع باشند تا مشکلات قضایی گریبانگیر آنها نشود.
دکتر نیکآیین اظهار داشت: برای توسعه صنعت گردشگری که با درایت استاندار بعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اصفهان تعیین شده است نیازمند تدوین منشور جامع گردشگری هستیم که در آن به دستورالعمل های جهانی و اخلاقی در زمینه گردشگری توجه شود.
وی اضافه کرد: یکی از آفتهای بزرگ صنعت گردشگری ما، قائم به فرد بودن آن است که باید این مشکل با ایجاد شخصیتهای حقوقی فعال در حوزه گردشگری با سیاست های مشخص حل شود و نباید فراموش کرد که گردشگری کاری گروهی است و نیاز به همراهی بخشها مختلف دارد.
وی تاکید کرد: استانداری با تمام قدرت در کنار متولی اصلی موضوع گردشگری یعنی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار دارد و از هر برنامهای که منجر به توسعه بخش گردشگری و صنایع دستی شود، حمایت میکند و در همین راستا در روزهای اخیر با پیگیری استاندار مشکل یک هتل در نایین با سیستم بانکی مرتفع و پس از 19 سال وقفه مقرر شده است که این هتل به چرخه صنعت گردشگری بازگردد و زمینه اشتغال مستقیم 20 نفر فراهم شود.
بر اساس هدفگذاری استانداری اصفهان، این استان در دولت چهاردهم باید در حوزه های گردشگری، هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی به استانی سرآمد و شاخص در کشور تبدیل شود.